Direktlänk till inlägg 11 maj 2010

Min dumma balkong låter mig göra allt tråkigt jobb helt själv.

Av riesling - 11 maj 2010 20:04

Eftersom det har varit så fint väder idag med klarblå himmel och lite småvarma (nåja) vindar så var jag inspirerad nog att köpa ett sådant där jättefint, tjockt magasin med blanka papper och färgfyllda sidor som handlade om planteringar, balkonger och små uterum.

(Jag har en balkong som jag inne i mitt huvud är världsberömd för eftersom den är så otroligt fantastisk. De där fina tidningarna handlar väl egentligen om min balkong, eller ...)


Jag kom hem och gick ut på min tarvliga balkong och blängde anklagande på den för att den inte var lika fin, grön, mysig, blommande, välkomnande och full av väldoftande, frodiga örter av alla de slag som de balkonger som var i tidningen. Tror ni det rörde min dumbalkong i ryggen att jag spände ögonen i den? Nix! Den bara stod där med sin torra, bruna, döda, tråkiga "växtlighet" i de i och för sig fina krukorna, men ack så dött och trist det verkade.


Förra året köpte jag ju perenner för att kunna glida ut på balkongen vid den här årstiden medan den skötte sig själv och förvandlade sig till något som liknar det i tidningen. Perenner, va'? My ass! Inte det minsta. Inte växte det upp minsta lilla skott någonstans. Stendöda var de.

Jag hade också lagt en ganska ansenlig hög med pengar på att investera i vintergröna växter så att det skulle vara sådär fint som det är i tidnin ... (Det var ett jäkla tjat om tidningen - ni förstår vad jag menar)

Vintergröna - Bah! Vinterbruna och torra stämmer bättre.


Jag lämnade den glossiga tidningen lite nonchalant uppslagen (och väldigt menande!) ute på balkongen medan jag hämtade en kopp kaffe. Tror ni balkongen fattade vinken? Icke.

Efter lite bläddrande i tidningen kunde jag läsa att perenner och vintergröna växter ska man gullerulla med för att de ska vilja klara sig. Men vänta? Är inte tanken med perenner att man ska slippa gullerulla och slå in krukan i isolerande materiel (vafa ...?) och placera den ovanpå något så den inte står kallt om fötterna (men dra åt helv...?) och att det liksom bara sköter sig självt?!?


Det enda som kommer upp i en av krukorna är det där som heter Kinesisk Kärleksört men den verkar å andra sidan helt omöjlig att ta kål på. Krukan har aldrig någonsin varit isolerad, stått varmt om fötterna eller ens fått ny jord. Den lilla kärleksörten måste efter sina (ja, hur länge är det nu ...) typ 8 år i samma lilla kruka ha sugit upp sista, lilla unset av något som ens kan påminna om näring för länge sedan, men den kommer minsann upp lika tappert varje år.

Lite mer sånt, tack!

 
 
Xecute

Xecute

11 maj 2010 21:49

HAHAHAHAAAHAHAAAAAAA!!!! Jag skrattar så jag kissar på mig!!! Välkomen i klubben förresten - mina fingrar är inte gröna, de är bruna.. eller nåt. Efter att i fem år ha svurit åt vår trädgård har jag i år fått nog. Trött på att antingen jobba arslet av mig för att hålla det snyggt, eller inte orka och hela skiten ser förjävlig ut. Så nu tar jag bort ALL jord ur ALLA rabatter, sen fyller jag skiten med grus och ovanpå det stora stenar. (gruset är sånt bostadsbolaget använder på vintern, som jag stjäl, stenarna finns borta vid grovsoporna, bara att plocka...).......... ovanpå detta står några krukor på väl valda ställen, med blommor som barnen har valt från ICA, ingen jävla blomsteraffär. Och om inte barnen vattnar dem själva, får de dö. Moaahahahahaa!

http://xecute.bloggplatsen.se

 
Flaming Fiona

Flaming Fiona

11 maj 2010 22:28

hahaha! igenkänningsfaktorn är TOTAL! håller själv på att försöka pimpa upp min balkong till nån sorts lös vision jag har i huvudet om den perfekt prunkande oasen, men det är babysteps som gäller :)

http://www.flamingfiona.blogspot.com

 
Ingen bild

riesling

11 maj 2010 22:55

Xecute: Grus och sten bara MÅSTE räknas in i kategorin Finders, Keepers ?
Det ligger ju bara där ...
Du gav mig en mycket bra idé, men jag vet inte om mina grannar skulle gilla ifall jag startade ett grustag på balkongen, tyvärr. (Det hade ju varit så himla mycket mera lättskött med minimala insatser av jord, näring, vatten ...)

;-)

 
hemmadesign

hemmadesign

12 maj 2010 16:05

hejsan!
kolla in min nya blogg där jag gör små berlocker i form av CupCake, praliner medmera! som jag säljer till billiga priser!

ta en titt!
www.hemmadesign.bloggplatsen.se

http://www.hemmaDesign.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av riesling - 16 februari 2012 18:03

  Jag har precis lärt mig hur jag kan få bilder från min mobil att ”hoppa in i” min dator så nu måste jag visa ett porslin som jag hittade på jobbet.   Det var en dag när jag stod vid kaffeapparaten och väntade på att kaffet skulle ...

Av riesling - 15 februari 2012 14:11

  Jag har en dotter hemma som blir 16 år i maj. Tonåringar kan vara väldigt upptagna av sig och sitt och ha ett väldigt ensidigt och enkelspårigt och kortsiktigt perspektiv. Hemma hos mig är det jag och mina två barn som bor och eftersom jag är h...

Av riesling - 14 februari 2012 20:39

  Under min säng har jag två stycken förvaringslådor. Ni vet såna där vita IKEA-lådor i plast som sväljer en hel del? Jag har mina skor i de lådorna under min säng.   Nu har jag under några nätter blivit störd av ljudliga viskningar från de där...

Av riesling - 14 februari 2012 16:24

  Jag kan egentligen bara skicka den här som repris just idag. Fortfarande lika aktuell och sann.   Med risk att låta som en sur bittersugga utan någon slags glädje I livet så måste jag ändå få lov att trumpeta ut: Vad ÄR det som är så speciell...

Av riesling - 13 februari 2012 19:06

  Det kan inte bara vara jag som har en tonåring vars rum ser ut som om jag stiger in i ett hem av en Horrible Hoarder ...??   Min 16-åriga dotters rum ser inte ut att höra hemma i min lägenhet. Det ser ut som om det bor någon därinne som aldri...

Presentation


Alla ni som har problem - Ha inte det!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

riesling


Ovido - Quiz & Flashcards