Alla inlägg den 4 februari 2011

Av riesling - 4 februari 2011 11:02


Nu kommer fortsättningen på förra inlägget.

Nu kommer det att handla om barn som får fel mat av sina föräldrar.

Jösses, vad arg jag blir av sånt! Jag vet knappt var jag ska börja. Allvarligt, alltså.


Barn som kommer till oss här i världen är helt i händerna på oss vuxna och helt utlämnade till vårt godtycke. (Har skrivit om det förut och det finns återkommande i mina tankar.)


Barn har inget val förutom att äta det vi ger dem. Ger vi dem fel mat så får de fel mat i sig. Vi ska inte heller låta dem småäta hela tiden. Det är inte bra för varken tänderna, magen eller vikten.

Ger vi dem halvfabrikat, fet och friterad mat, förbehandlad och processad mat, näringsfattig mat, kolhydratrik (sockerstinn!) mat så är det den maten som de får i sig!!

Barn är inte myndiga att ta ansvar över sig själva och det sunda förnuftet är det sista som utvecklas i hjärnan – det kommer inte förrän efter man är 20 år (alla tonårsföräldrar vet att jag har rätt även om det faktiskt är vetenskapligt bevisat också!) – så alltså är det vi vuxna som ska bestämma över deras matintag. Vad det ska vara, alltså. Hur mycket det ska vara kan man oftast överlåta åt dem själva. Om vi inte stör deras uppfattning om när de är mätta eller stör deras normalt sett medfödda känsla för hur mycket energi de behöver.


Det är därför jag tycker att det är oansvarigt och nästintill kriminellt att med regelbundenhet ge barn läsk, snask, kakor, bullar, chips, halvfabrikat (som inte ens är så hemskt mycket snabbare sätt att laga mat på).


Det är viktigt – enligt mig! – att ge barn mycket variation i kosten så de blir vana vid att äta olika slags mat och olika slags smaker. Det är rent av livsnödvändigt att ge dem fibrer, fett, vitaminer, proteiner, kolhydrater och mineralämnen. Det är viktigt att barn får äta på regelbundna tider och få mellanmål däremellan med regelbundenhet. Så att kroppen jobbar med sin energi hela tiden och blodsockret håller en jämn nivå. Det är dessutom alldeles utmärkt för vuxna människor som vill väga lagom mycket.


Dessutom blir det andra fördelar som kommer på köpet. Barnen har mer energi, bättre inlärning, väger lagom mycket, orkar mer, har ett jämnare humör och slipper griniga dippar ...


Presentation


Alla ni som har problem - Ha inte det!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

riesling


Ovido - Quiz & Flashcards